onsdag 24 februari 2010
Receptet på filmjölksbrödet!
Här är receptet på brödet som jag bakade igår!
(Jag hade inte linfrön, solrosstjärnor, hasselnötter och fikon i för det fanns inte hemma, men det blev supergott ändå)
1 brödform
Ingredienser:
4,5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2,5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200 grader.
2.Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3.Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
4.Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5.Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.
Hoppas det ska smaka! :)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tack bästa Jenny! Nu kanske jag måste baka ännu mer bröd idag! :) KRAAM
SvaraRaderaHoppas det ska smaka:) Det blev väldigt gott och saftigt :)/ Jenny
SvaraRaderaDet lät verkligen inte dumt må jag säga! Men med mina bagarkonster så kanske jag hellre tingar en av dig ;)
SvaraRadera