tisdag 23 november 2010

Morötter ska tydligen vara nyttigt!

Kommer inte ihåg om jag lagt in den godaste morotskaka som jag vet här på bloggen?
Äh, jag gör det iallafall.

Morotskaka
• 400g Morötter, fint rivna
• 3 dl Socker
• 3st Ägg
• 2 ½ dl Rapsolja
• 4dl Vetemjöl
• 1 msk Bakpulver
• ½ tsk Salt
• 1 msk Vaniljsocker
• 1 msk Kanel, malen
• 1 tsk Kardemumma, malen
• Smör & Ströbröd till formen

Limefrosting
• 50g Smör
• 250g Philadelphiaost
• 1 ½ dl Florsocker
• 2st Lime, saften av
• Kanel, malen

Gör så här
1. Skala och riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kryddorna väl i en skål brevid, sikta därefter ner det i ägg- och sockersmeten.
4. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Rör tills smeten är jämn.
5. Häll smeten i en bröad, rejäl pajform eller i en avlång bakform.
6. Grädda kakan i nedersta delen av ugnen i 175c, ca 40 min. Låt svalna helt.
7. Smält smöret och låt det svalna en aning.
Vispa sedan smöret, philadelphiaosten, florsockret och limesaften riktigt fluffigt med hjälp av en elvisp.
Bred ut frostingen på kakan och pudra kanel över.
och sen är det bara att NJUTA :)


(Bild från google)

2 kommentarer:

  1. Tack snälla för dina fina ord!Alltid kul att höra att någon tycker om det man skriver,trots att man kanske inte alltid tycker att man skriver så intressant =) Ska kolla igenom din blogg nu! Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Mmm.. Det här är faktiskt Johans favoritkaka men jag har aldrig riktigt lyckats så bra, ska försöka med ditt recept och hoppas på mirakel ;) Tackpuss!

    SvaraRadera