fredag 10 september 2010

Smarriga Scones

Hade fina vänner på besök i Onsdags. Jag bjöd på Scones, som förövrigt är bland det bästa jag vet. Nybakad scones och en kopp te eller varm choklad slår det mesta.

Mitt bästa recept på scones får ni här:

7.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%

Ägg och råsocker till pensling

Scones är relativt enkelt att göra och uppskattas av både stor och små. Varför inte bjuda din käraste på mysig helgfrukost. Jag lovar att det kommer uppskattas.

Så här brukar jag göra.

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.

3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

4. Vispa samman ägg och mjölk.

5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.

7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över råsocker.

8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter

Jag brukar ha smör och ost på mina scones men man kan säkert variera sig i all oändlighet.

Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Tur du är bra på baka... och lyda order !;)

    SvaraRadera
  2. Åh, nu måste jag baka scones!! Tack för dom bästa recepten!! Puss på dig!

    SvaraRadera