lördag 28 augusti 2010

Blåbär och persiko paj.

Här har ni receptet på pajen som jag bjöd mina jobbarkompisar på förra veckan. Tyvärr har jag ingen bild att fresta er med men jag lovar, den är god.
Blåbärs och persiko paj (Ni kan självklart väljer era egna favoriter, tex hallon och jordgubb eller ngt annat smarrigt)

Börja här:
500g konserverade Persikor
500g Blåbär
2 msk Maizena
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker

Cobblersmet
5 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Bakpulver
1 nypa Salt
175g mjukt Smör
2 dl Vispgrädde
rivet skal av 1 Lime

Det går snabbt att snöra ihop denna cobblersmet. Börja med att skiva persikorna och lägg ut dem i en smörad ugnsform. Blanda sedan blåbären med sockret och maizenan. Strö ut blåbären över persikorna.
Sen kommer vi till den såkallade Cobblersmetn, då börjar du med att blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör sedan in smöret i den torra blandningen. Tillsätt grädden och det finrivna limeskalet. Rör tills smeten är jämn och fin. Klicka ut smeten ovanpå fyllningen och grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader, ca 20-30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Det lät smaskigt värre må jag säga! Skulle gärna smaka den innan jag gör den ;)

    SvaraRadera
  2. Det lät spännande! Nam nam! ;)

    SvaraRadera